Saniskill kiest voor de geëmailleerde glaspanelen van WPI

Een glaspaneel dat kras- en vlekvast is, onbrandbaar, bestand tegen extreme temperatuurverschillen en tegen Uv-straling waardoor het niet zal verkleuren? Hiervoor heeft Saniskill de samenwerking gezocht met Weerter Paneel Industrie (WPI).

Voor de walk-in shower van Saniskill gebruiken we geëmailleerd glas van Steinfort dat door WPI is bewerkt. We verlijmen de profielen tegen het glas aan en verschepen ze vervolgens als een kant-en-klaar bouwpakket naar Amerika. In dit geval naar diverse hotels van citizenM, waar gemiddeld zo’n 250 kamers per hotel worden voorzien van deze setup. Snelle levering, eenvoudige montage en de walk-in showers voldoen natuurlijk aan de internationale (brand)veiligheidseisen. Het geheel wordt in de ruimte geschoven, voorzien van vloer en plafonds, en binnen no-time is de walk-in shower in de hotelkamer een feit.

Glaspaneel voor walk-in douche Saniskill

Kenmerkend voor de aanpak van WPI is dat men eigenschappen van producten dusdanig combineert tot een passende oplossing die voldoet aan de eisen vanuit wet- en regelgeving.

De componenten van de sandwichpanelen worden verbonden door ze te lijmen. Harde materialen, zoals glas, zijn makkelijker te verlijmen. Het op maat gesneden hardglas wordt aan één zijde voorzien van een laag gekleurd email, waarna het door middel van hoge temperatuur volledig gehard wordt. Hierdoor ontstaat een ruit die kras- en vlekvast is, onbrandbaar, bestand tegen extreme temperatuurverschillen en tegen Uv-straling waardoor niet zal verkleuren. Deze ruit wordt vervolgens verlijmt op vlakke- en op cassette sandwichpanelen in iedere gewenste kleur. De geëmailleerde glaspanelen zijn vervolgens voor diverse doelen toepasbaar.